sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Womento-projekti

"Koulutettujen maahanmuuttajataustaisten henkilöiden on usein vaikea löytää koulutustaan vastaavaa työtä. Tämä johtuu siitä, että korkean koulutuksen alat ovat suurelta osin asiantuntijatehtäviä, joissa vaaditaan hyvää kotimaisten kielten taitoa sekä luottamusta työntekijän kykyihin suoriutua vaativista tehtävistä. Maahan muuttaneen koulutetun on vaikeaa todistaa kykyjään vailla oman alan suosittelijoita tai verkostoja."


Näin kerrotaan Väestöliiton Womento-työmentoroinnista kertovalla sivulla. Womenton ajatuksena on auttaa maahanmuuttajataustaisia naisia asettumaan aloilleen Suomeen löytämällä työpaikan ja rikkomalla kielimuuria heidän ja suomea äidinkielenään puhuvien välillä. Tämä tapahtuu mentoroinnin kautta, jossa vapaaehtoistyöntekijä auttaa verkostojen luomisessa ja suomalaiseen työtapoihin ja työelämään tutustumisessa.

Mentorin tehtävä ei siis ole suoranaisesti hankkia aktorille (eli maahanmuuttajataustaiselle mentoroitavalle) työpaikkaa, vaan vahvistaa hänen valmiuksiaan itsenäisenä työnhakijana työmarkkinoilla. Molemmat osapuolet toimivat prosessissa vapaaehtoisesti, ja mentoriksi tai aktoriksi voi hakea jos täyttää Väestöliiton sivuilla mainitut kriteerit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti